ATAC la München | Opt persoane au fost rănite, după ce un individ a atacat trecători cu un cuţit. Agresorul, prins după o amplă operaţiune | FOTO, VIDEO

Opt persoane au fost rănite în atacul comis sâmbătă dimineaţă în centrul oraşului german München de un individ înarmat cu un cuţit, anunţă Poliţia regională, potrivit site-ului publicaţiei Tagesspiegel.

7099 afișări
Imaginea articolului ATAC la München | Opt persoane au fost rănite, după ce un individ a atacat trecători cu un cuţit. Agresorul, prins după o amplă operaţiune | FOTO, VIDEO

ALERTĂ la München: Cel puţin cinci persoane au fost rănite după ce un individ a atacat trecători cu un cuţit. Agresorul a fost prins după o amplă operaţiune| FOTO, VIDEO

UPDATE 17:32

Un român a fost rănit în urma atacului de la Munchen şi a primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, Ministerul de Afaceri Externe.

“Consulatul General al României la Munchen urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 21 octombrie 2017, în oraşul german Munchen, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Potrivit datelor comunicate de autorităţile locale, printre victimele incidentului se află şi un cetăţean român”, precizează Ministerul de Afaceri Externe, la solicitarea Mediafax.

Acesta a fost rănit uşor şi a primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu, potrivit sursei citate.

Consulatul General al României la Munchen menţine cazul în atenţie şi rămâne în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.

UPDATE 16:41

Opt persoane au fost rănite în atacul comis sâmbătă dimineaţă în centrul oraşului german München de un individ înarmat cu un cuţit, anunţă Poliţia regională, potrivit site-ului publicaţiei Tagesspiegel.

Persoanele rănite sunt şase bărbaţi, o femeie şi un copil în vârstă de 12 ani, care au suferit plăgi prin înjunghiere sau lovire, precizează Poliţia, subliniind că victimele au fost atacate la întâmplare de individul în vârstă de 33 de ani.

UPDATE 16:13

Presupusul autor al atacului comis în München este un german cunoscut cu antecendente penale şi care probabil are probleme psihice, anunţă Poliţia regională, citată de revista Focus.

"Suspectul probabil are probleme psihice", a declarat şeful Poliţiei din Munchen, Hubertus Andrä, precizând că individul în vârstă de 33 de ani are antecedente penale pentru furturi şi agresiuni. Anchetatorii nu au stabilit încă motivul atacului.

Aproximativ 500 de agenţi de poliţie au participat la operaţiunea pentru capturarea suspectului.

"Nu mai există niciun pericol iminent în oraşul München", au dat asigurări autorităţile.

UPDATE ora 13.20: Poliţia confirmă reţinerea unui suspect în ancheta privind atacul din München

Poliţia germană a confirmat reţinerea unui suspect, dar anchetatorii nu ştiu cu certitudine dacă acesta este autorul atacului din München.

"Autorităţile au reţinut un suspect", a comunicat Poliţia din München prin Twitter.

"În acest moment, nu este clar dacă acesta este autorul atacului" din Piaţa Rosenheimer, a precizat Poliţia.

UPDATE ora 13.03: Presupusul autor al atacului din München a fost reţinut 

Presupusul autor al atacului comis sâmbătă în centrul oraşului german München a fost reţinut, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de publicaţiile Bild şi Focus.

Potrivit surselor citate, suspectul a fost reţinut de agenţi ai Unităţii forţelor speciale a Poliţiei (SEK) sâmbătă în jurul orei 12.00 (13.00, ora României).

UPDATE ora 12.20: Bilanţul răniţilor a ajuns la cinci, anunţă Brigada regională de pompieri, potrivit revistei Focus.

"Cinci persoane au fost rănite uşor în atacul" comis în Piaţa Rosenheimer, au transmis Pompierii din München.

Autorităţile caută un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani care a fugit cu o bicicletă de culoare neagră după ce a atacat trecători în Piaţa Rosenheimer.

"Descrierea suspectului: bărbat de aproximativ 40 de ani, cu o bicicletă neagră, pantaloni gri, jachetă verde, rucsac, sac de dormit. Este un bărbat corpolent, are părul blond şi este tuns scurt, nu este ras", a comunicat Poliţia din München.

 

 

UPDATE ora 12.16: Amplă operaţiune a poliţiei după atacul comis în centrul oraşului München

Serviciile de securitate au lansat o amplă operaţiune de securitate în centrul oraşului München în eforturile de capturare a individului care a comis atacuri cu un cuţit.

Autorităţile caută un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani care a fugit cu o bicicletă de culoare neagră după ce a atacat trecători în Piaţa Rosenheimer.

Poliţia din München încearcă să afle motivul atacului şi a rugat jurnaliştii să nu se lanseze în speculaţii.

Locuitorii oraşului München au fost îndemnaţi să evite centrul oraşului şi să semnaleze la numărul de urgenţă dacă îl observă pe suspect, fără a-l aborda.

UPDATE: Agresorul a reuşit să fugă după ce a atacat la întâmplare trecătorii cu un cuţit, informează publicaţiile Tagesspiegel şi Morgen Post. Atacurile au avut loc într-o staţie de metrou, în Piaţa Rosenheimer şi pe o stradă situată în apropiere. 

Potrivit bilanţului preliminar, cel puţin patru persoane au fost rănite în incident, dar niciuna dintre ele nu prezintă risc vital. 

Autorităţile au îndemnat locuitorii oraşului München să evite zona Pieţei Rosenheimer

"Avertisment: Evitaţi Piaţa Rosenheimer! Atacatorul este căutat activ. Nu se cunoaşte motivul atacului", a transmis Poliţia din Munchen.

Autorul atacului este un individ de aproximativ 40 de ani şi a reuşit să fugă.

Autorităţile germane au mobilizat zeci de echipaje de poliţie, inclusiv cu elicoptere, pentru capturarea agresorului.  

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici