Atac masiv asupra Kievului. Sirenele de raid aerian au sunat peste noapte

Cel puţin o persoană a murit în al 3-lea val de atacuri asupra Kievului în 24 de ore. Sirenele de raid aerian au sunat peste noapte în Kiev şi în regiunile centrale Cherkasy, Kirovohrad şi Mykolayiv, precum şi în sudul regiunii Herson.

757 afișări
Imaginea articolului Atac masiv asupra Kievului. Sirenele de raid aerian au sunat peste noapte

Atac masiv asupra Kievului. Sirenele de raid aerian au sunat peste noapte

Cel puţin o persoană a murit la Kiev şi trei au fost rănite după ce resturi care ar fi căzut de la o dronă rusă distrusă au lovit marţi dimineaţa o clădire de apartamente înalte şi au provocat un incendiu, au declarat oficialii din capitala ucraineană.

Atacul asupra Kievului a fost al treilea în 24 de ore şi a avut loc după un atac rar în timpul zilei de luni, care a făcut ca oamenii să se adăpostească, relatează The Guardian.

Administraţia militară din Kiev a anunţat că două etaje superioare ale clădirii au fost distruse şi că ar putea fi încă oameni sub dărâmături.

Primarul Vitali Klitschko a declarat că cel puţin o persoană a murit, una a fost spitalizată şi alte două au fost rănite.

O femeie în vârstă de 27 de ani a fost spitalizată cu răni "moderate" provocate de căderea unor ziduri într-o zonă din sudul Kievului, a precizat Klitschko.

"Atac masiv! Rămâneţi în casă!", a postat primarul, adăugând că o clădire cu mai multe etaje a fost, de asemenea, avariată în districtul Holosiivskyi.

Administraţia militară a oraşului a declarat că atacul nocturn a fost făcut cu ajutorul unor drone.

Sirenele de raid aerian au sunat peste noapte în Kiev şi în regiunile centrale Cherkasy, Kirovohrad şi Mykolayiv, precum şi în sudul regiunii Herson.

Rusia a atacat în mod repetat capitala ucraineană în luna mai, folosind o combinaţie de drone şi rachete, mai ales pe timp de noapte, într-o încercare aparentă de a submina voinţa ucrainenilor de a lupta după mai mult de 15 luni de război.

Luni, în discursul său de noapte, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat sistemele de apărare antirachetă Patriot furnizate de SUA.

Atacurile de marţi au fost al 17-lea atac aerian al Rusiei asupra capitalei în această lună şi au venit după ce oraşul a fost atacat de două ori luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici