ATAC LA PARIS | Un bărbat a înjunghiat mai mulţi trecători, în zona Operei: o persoană a fost ucisă, iar alte patru, rănite. Agresorul, împuşcat / Stat Islamic a revendicat atacul / Mesajul transmis de Macron | VIDEO

O persoană a fost ucisă, iar alte patru, rănite, după ce un bărbat a atacat, sâmbătă seară, cu un cuţit, mai mulţi trecători, în Paris, în apropierea Operei, o zonă foarte frecventată de turişti, au anunţat autorităţile franceze, potrivit reuters.com. Atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţişti.

7216 afișări
Imaginea articolului ATAC LA PARIS | Un bărbat a înjunghiat mai mulţi trecători, în zona Operei: o persoană a fost ucisă, iar alte patru, rănite. Agresorul, împuşcat / Stat Islamic a revendicat atacul / Mesajul transmis de Macron | VIDEO

Un bărbat a atacat cu un cuţit mai mulţi trecători în centrul Parisului

Atacatorul a strigat “Allah Akbar”. Procurorul francez Francois Molins a declarat reporterilor că unitatea anti-terorism va lansa o investigaţie, ţinând cont de modul de operare al agresorului.

Preşedintele Emmanuel Macron a lăudat poliţiştii pentru “neutralizarea teroristului”. Franţa “nu va ceda niciun centimetru duşmanilor libertăţii”, a scris Macron pe Twitter.

Premierul francez Edouard Philippe a precizat că primul apel la poliţie a fost primit la ora 20.47 (Ora României), iar forţele de ordine l-au ucis pe atacator la câteva minute distanţă.

Identitatea atacatorului şi motivele care au stat la baza atacului nu a fost încă stabilite.

Stat Islamic a revendicat atacul, într-o postare via agenţia Amaq.

"Autorul atacului din Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii împotriva statelor coaliţiei internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria”, a relatat agenţia Amaq, ce aparţine grupării teroriste.

“O persoană a atacat cinci oameni în districtul II din Paris. Poliţia a intervenit imediat” a declarat anterior Pierre Gaudin, oficial al poliţiei.

“Individul a murit. O altă persoană şi-a pierdut viaţa din cauza rănilor grave”, a adăugat acesta.

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, l-a numit un atac “odios”. 

Gerard Collomb a confirmat anterior că a fost un atac în Paris şi a anunţat că sunt victime, fără a da alte detalii. 

Martorii vorbesc de momente de panică şi descriu cum oamenii, speriaţi, au început să fugă de pe stradă pentru a se ascunde în restaurante, scrie BBC.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici