Atac sângeros în Burkina Faso. Jihadiştii au ucis 35 de civili, majoritatea femei. Alţi 80 de morţi în timpul confruntărilor

Cel puţin 35 de civili, majoritatea femei, au fost ucişi marţi după un atac al jihadiştilor asupra unui avanpost militar din nordul statului african Burkina Faso, iar alţi 87 de militanţi şi membri ai forţelor de securitate au murit în urma confruntării ce a urmat, informează Reuters.

1373 afișări
Imaginea articolului Atac sângeros în Burkina Faso. Jihadiştii au ucis 35 de civili, majoritatea femei. Alţi 80 de morţi în timpul confruntărilor

Sursă foto: Profimedia

Preşedintele ţării, Roch Marc Kabore, a decretat două zile de doliu naţional ca urmare a atacului.

Confruntările între militanţi şi forţele de ordine au durat mai multe ore, iar în cele din urmă militarii au reuşit să îi îndepărteze pe atacatori, de la care au confiscat un număr mare de arme şi motociclete, a informat Armata prin intermediul unui comunicat.

„Într-o manieră laşă, teroriştii au ucis 35 de civili, dintre care 31 de femei”, a informat şi Guvernul. Potrivit acestuia, 80 de militanţi şi şapte membri ai forţelor de securitate au murit în timpul confruntărilor.

Atacurile din ultimul an din această ţară au ucis sute de oameni şi au forţat aproximativ un milion de persoane să îşi părăsească locuinţele.

Incidentul vine la scurt timp după un atac asupra unui convoi care transporta muncitorii unei companii miniere, în urma căruia au murit 40 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici