Atac sinucigaş asupra unui convoi guvernamental, în capitala Somaliei, lângă palatul prezidenţial. Cel puţin 8 oameni au murit

  • Sinucigaşul s-a aruncat în aer pe strada unde se află palatul prezidenţial, sâmbătă.
  • Cel puţin 8 oameni au murit, iar mai mulţi răniţi au fost transportaţi la spital.
  • Atacul a fost revendicat de o grupare teroristă.
552 afișări
Imaginea articolului Atac sinucigaş asupra unui convoi guvernamental, în capitala Somaliei, lângă palatul prezidenţial. Cel puţin 8 oameni au murit

FOTO Mogadishu/Twitter

„Al Shabaab este în spatele atacului. Printre morţi se află un soldat, o mamă şi doi copii, Gruparea masacrează civilii”, a declarat reprezentantul poliţiei locale, conform Reuters.
 
Al Shabaab a revendicat atacul, gruparea dorind să preia puterea asupra guvenului şi să-şi impună propria interpretare a legii islamice, care se traduce prin bombardarea zonelor „neconvertite”.
 
Printre cei ucişi este şi Hibaq Abukar, o expertă pe drepturile omului  şi drepturile femeilor. „Ea era una dintre stâlpii de bază în cabinetul premierului”, a spus reprezentantul guvernului, Mohamed Ibrahim Moalimuu. 
 
Un martor a declarat că şapte maşini în care se aflau oameni au fost distruse de explozie.
 
Harakat al-Shabaab al-Mujahideen (Al Shabaab) este o grupare fundamentalistă teroristă, jihadistă, cu sediul în Yemen şi Africa de Est, care preferă bombardările şi atacurile sinucigaşe pentru a-şi face cunoscut programul şi rezistenţa în faţa puterilor occidentale. În 2009, liderul grupului a interzis programelor alimentare ale ONU să îi ajute pe somalezi, care sufereau de foame. 
 
În octombrie 2017, gruparea a ucis 512 oameni într-un atac cu bombă, însă nu l-a revendicat niciodată. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici