Atacul aerian asupra unei tabere de refugiaţi din Siria, în categoria "crime de război"- oficial ONU

Raidul aerian asupra unei tabere de refugiaţi din Siria, în care au murit cel puţin 28 de persoane şi alte 50 au fost rănite, ar putea intra în categoria "crime de război", acuză un oficial ONU, citat de BBC News online.

3978 afișări
Imaginea articolului Atacul aerian asupra unei tabere de refugiaţi din Siria, în categoria "crime de război"- oficial ONU

Atacul aerian asupra unei tabere de refugiaţi din Siria, în categoria "crime de război"- oficial ONU (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Stephen O'Brien, coordonatorul operaţiunilor umanitare ale ONU, a solicitat o anchetă în cazul atacului de joi asupra taberei Kamouna, din nordul provinciei Idlib. Raidul aerian ar fi fost efectuat de avioane ruse sau siriene, potrivit mai multor surse, dar informaţiile nu au fost confirmate.

Atacul de joi a avut loc la o zi după ce acordul de încetare temporară a luptelor a fost extins şi în provincia Alep, după ce fusese anunţat iniţial vinerea trecută pentru Damasc pentru 24 de ore şi pentru provincia Latakia pentru 72 de ore, fiind ulterior prelungit. Acordul este mediat de Statele Unite şi Rusia.

"Administraţia siriană va fi primul suspect în acest caz şi vrem să ne asigurăm că cei de la conducere, sau orice sunt cei responsabili, vor răspunde pentru acest act abominabil", a declarat O'Brien vineri pentru BBC.

Tabăra Kamouna în care se află locuitori sirieni nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza confruntărilor este situată la 4 kilometri de Samada şi 10 kilometri de frontiera cu Turcia.

Cel puţin 28 de persoane au murit şi alte 50 sunt rănite în urma atacului aerian de joi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici