Atacul armat de la moscheea din Norvegia va fi cercetat ca un posibil act de terorism

Atacul armat comis sâmbătă într-o moschee din oraşul Olso, Norvegia, va fi cercetat ca un posibil act de terorism, a informat duminică poliţia norvegiană, potrivit Reuters.

538 afișări
Imaginea articolului Atacul armat de la moscheea din Norvegia va fi cercetat ca un posibil act de terorism

Atacul armat de la moscheea din Norvegia va fi cercetat ca un posibil act de terorism

„Cercetăm acest lucru ca o tentativă de a efectua un act de terorism”, a declarat şeful adjunct al poliţiei, Rune Skjold, într-o conferinţă de presă.

O persoană a fost rănită în atacul armat care a avut loc într-o moschee din Oslo, a informat sâmbătă poliţia, adăugând că un suspect a fost deja reţinut.

Suspectul, care a comis atacul armat de la centrul islamic al-Noor, a fost descris de autorităţi ca fiind "un bărbat tânăr şi alb".

Victima este un bărbat în vârstă de 75 de ani, membru al moscheii.

"Bărbatul era înarmat cu două puşti şi un pistol. Acesta a intrat printr-o uşă de sticlă şi a început să tragă", a informat directorul moscheii.

Atacatorul ar fi fost doborât de membrii moscheii înainte ca poliţia să ajungă.

"O persoană a fost împuşcată. Starea acestuia este necunoscută", au informat autorităţiile de la Oslo pe Twitter, potrivit BBC.

Acestea au mai adăugat că suspectul ar fi acţionat singur.

Taguri:
norvegia,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici