Atacul armat din Nevada: trei morţi şi opt răniţi. Autorul atacului s-a sinucis

Un bărbat a deschis focul marţi dimineaţă asupra unor membri ai Gărzii naţionale din Nevada, reuniţi într-un restaurant din acest stat din vestul SUA, omorând trei persoane şi rănind alte opt, după care s-a sinucis, a anunţat poliţia locală.

153 afișări

Un alt atac armat a avut loc cu câteva ore înainte, în West Virginia, unde un tânăr de 22 de ani a ucis cinci persoane pe care le cunoştea, apoi s-a sinucis, potrivit unei televiziuni locale.

În Nevada, martorii au chemat serviciile de urgenţă la scurt timp după ora locală 9.00 (19.00, ora României), după ce au văzut un bărbat în parcarea unui restaurant din Carson City, capitala statului Nevada, care trăgea focuri de armă automată, având o puşcă AK-47, potrivit ziarului local Reno Gazette.

"Numeroase victime erau membri ai Gărzii naţionale în uniformă, care se aflau într-un restaurant", o sucursală a lanţului International House of Pancakes (IHOP), a precizat şeriful din Carson City, Ken Furlong, la postul de televiziune MSNBC.

Un purtător de cuvânt al biroului său, Jack Freer, a declarat pentru AFP că trei persoane au murit, dintre care doi membri ai Gărzii naţionale din acest stat şi o femeie. Printre cele opt persoane rănite figurează alţi trei membri ai Gărzii naţionale, a adăugat el.

Fran Hunter, care lua micul dejun în apropiere de locul atacului, la Casino Fandango, a afirmat că agresorul a ieşit din restaurant şi a tras în direcţia unei alte clădiri din zonă.

Presupusul autor al atacului, identificat drept un locuitor de 32 de ani al oraşului Carson City fără cazier judiciar, nu a murit imediat după ce s-a împuşcat, a subliniat Jack Freer.

"Suspectul (...) se rănise şi era întins la sol" când a sosit poliţia, a declarat şeriful Furlong.

Potrivit presei locale, agresorul petrecuse noaptea la Carson City după ce revenise din oraşul californian alăturat în care lucrează, iar familia lui nu observase nimic anormal la el. Potrivit familiei, el ar fi putut avea probleme psihice, relatează presa locală.

Cu câteva ore mai devreme, un atac armat a avut loc în West Virginia. Un tânăr de 22 de ani a ucis cu o puşcă cinci persoane pe care le cunoştea, la Morgantown, după care a fugit spre statul vecin Pennsylvania, unde s-a sinucis când a fost găsit de forţele de ordine.

Luni, în statul New York, un tată de familie şi-a ucis cele două fiice apoi s-a sinucis, potrivit biroului şerifului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici