Atacul comis de un canadian, care a înjunghiat un ofiţer de poliţie, în incinta unui aeroport din SUA, este investigat drept incident terorist

Un cetăţean canadian originar din Tunisia care a înjunghiat un ofiţer de poliţie în incinta unui aeroport din statul american Michigan este investigat pentru comiterea unui act terorist, au anunţat joi oficiali federali americani, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

606 afișări
Imaginea articolului Atacul comis de un canadian, care a înjunghiat un ofiţer de poliţie, în incinta unui aeroport din SUA, este investigat drept incident terorist

Atacul comis de un canadian în incinta unui aeroport din SUA este investigat drept incident terorist

Locotenentul de poliţie Jeff Neville, membru al dispozitivului de securitate al Aeroportului Internaţional Bishop, a fost înjunghiat în zona gâtului. Neville a fost transportat la spital în stare critică şi, după o intervenţie chirurgicală, este în stare stabilă.

Amor Ftouhi, în vârstă de 49 de ani şi rezident în Montreal, a fost reţinut imediat după comiterea atacului. Potrivit raportului acestui incident, Ftouhi i-a cerut unui ofiţer de poliţie care l-a încătuşat să-l omoare.

"Atacul de la Aeroportul Internaţional Bishop din Flint, Michigan, este investigat ca un act de terorism, dar autorităţile nu au nicio indicaţie în acest moment că suspectul a fost implicat într-un plan secret de amploare. În acest moment îl vedem ca pe un atacator singuratic. Nu avem informaţii care să sugereze niciun fel de instruire specifică a acestuia", a declarat agentul special al FBI David Gelios.

Înainte de a înjunghia ofiţerul de poliţie, Amor Ftouhi a strigat "Allahu akbar," care în limba arabă înseamnă "Allah este mare". Totodată, el a spus că au fost ucişi oameni în Siria, Irak şi Afganistan, iar "acum toţi vom muri", adăugând că urăşte Statele Unite.

Amor Ftouhi are cetăţenie canadiană şi tunisiană şi locuia în Montreal cu chirie. Proprietarul clădirii susţine că Ftouhi nu a creat niciodată probleme şi că este însurat, având şi copii. Poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa bărbatului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici