Atacul comis la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, considerat "act terorist"

Justiţia belgiană a catalogat drept "act terorist" atacul comis sâmbătă la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, soldat cu moartea a patru persoane, inclusiv a doi cetăţeni israelieni.

295 afișări
Imaginea articolului Atacul comis la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, considerat "act terorist"

Atacul comis la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, considerat "act terorist" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Judecătorul a stabilit că este vorba de asasinate comise în scop terorist", a anunţat Wenke Roggen, purtătorul de cuvânt al Parchetului federal belgian.

"Identităţile victimelor sunt un element care trebuie luat în considerare. Nu este exclusă nicio posibilitate", adaugă oficialul belgian.

Un individ neidentificat a deschis focul, sâmbătă după-amiază, în faţa Muzeului Evreiesc din Bruxelles, omorând patru persoane.

Israelul a denunţat un atac cu caracter antisemit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici