Atacul de la Ambasada SUA din Bagdad: Protestatarii proiranieni au început să se retragă

Susţinătorii şi membrii miliţiilor susţinute de Iran au început să se retragă din zona Ambasadei SUA la Bagdad, după un apel în acest sens al Forţelor Populare de Mobilizare, o entitate ce reuneşte miliţii şiite irakiene, care a transmis că "mesajul (protestatarilor) a fost auzit".

1603 afișări
Imaginea articolului Atacul de la Ambasada SUA din Bagdad: Protestatarii proiranieni au început să se retragă

Atacul de la Ambasada americană din Bagdad: Protestatarii proiranieni au început să se retragă

Potrivit site-ului agenţiei Reuters, până la mijlocul după-amiezii de miercuri, cei mai mulţi protestatari s-au conformat îndemnului Forţelor Populare de Mobilizare.

Manifestanţii şi-au strâns majoritatea echipamentelor, iar în zonă au sosit vehicule pentru a transporta protestatarii.

Proteste violente au izbucnit la sediul Ambasadei SUA din Irak faţă de raidurile aeriene americane împotriva unor grupuri paramilitare proiraniene.

Trupele americane au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea care a pătruns în perimetrul complexului care găzduieşte Ambasada SUA de la Bagdad.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici