ATACUL de la Bruxelles: Autorul Tentativei de atentat era simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic

Autorul tentativei de atentat de la Bruxelles probabil era simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă Parchetul federal belgian, potrivit site-ului publicaţiei Le Soir.

2152 afișări
Imaginea articolului ATACUL de la Bruxelles: Autorul Tentativei de atentat era simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic

ATACUL de la Bruxelles: Autorul Tentativei de atentat era simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic

"Autorul atacului probabil era simpatizant al organizaţiei teroriste Stat Islamic", a transmis miercuri Parchetul federal belgian.

"Anumite indicii par să demonstreze că suspectul avea simpatii pentru organizaţia teroristă Stat Islamic. În interesul anchetei, deocamdată nu vor fi oferite detalii", precizează Parchetul.

Militari aflaţi în patrulare au deschis focul, marţi seară, asupra unui individ, în momentul în care acesta a detonat un dispozitiv exploziv pe care îl avea asupra sa. Explozia, de mică amploare, este considerată de autorităţi drept atac terorist. Suspectul a murit în urma rănilor suferite. Nicio altă persoană nu a fost rănită în urma incidentului produs marţi seară în Bruxelles.

Potrivit presei, autorul atacului este Osama Zariouh, un islamist de origine marocană care avea 36 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici