ATACUL de pe La Rambla | Ministru spaniol: Celula teroristă din Catalonia a fost destructurată/ Suspectul care a intrat cu furgoneta în pietoni ar fi însă în libertate - FOTO

Ministrul spaniol de Interne, Juan Ignacio Zoido, a declarat sâmbătă că a fost destructurată celula teroristă din Catalonia şi că nu există niciun pericol iminent pentru un nou atentat, relatează site-ul agenţiei Reuters. Poliţia catalană a anunţat că a stabilit un nou suspect în cazul atacului terorist cu vehicul din oraşul Barcelona, iar acesta ar fi încă în libertate.

6884 afișări
Imaginea articolului ATACUL de pe La Rambla | Ministru spaniol: Celula teroristă din Catalonia a fost destructurată/ Suspectul care a intrat cu furgoneta în pietoni ar fi însă în libertate - FOTO

ATACUL din Barcelona: Poliţia catalană are un nou suspect / Patru persoane sunt arestate în acest caz

Zoido a precizat că autorităţile au decis să menţină nivelul de alertă teroristă la patru, de "risc crescut". Totuşi, securitatea în Catalonia va fi îmbunătăţită, pentru evenimentele care atrag mulţi oameni şi în zonele des populate de către turişti.

Anunţul ministrului spaniol de Interne vine în condiţiile în care suspectul principal în cazul atacului cu vehicul din Barcelona se află în libertate. Potrivit informaţiilor preliminare, marocanul Younes Abouyaaqoub ar avea 22 de ani şi ar fi locuit în oraşul Ripoll, la nord de Barcelona.

Între timp, organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat şi atentatul din oraşul Cambrils, în urma căruia o femeie a murit, iar alte şase persoane au fost rănite.

Reprezentanţii guvernelor Spaniei şi Cataloniei se întâlnesc pentru a stabili nivelul de alertă

Reprezentanţi din partea guvernului spaniol şi a guvernului regiunii Catalonia se întrunesc, sâmbătă, pentru a stabili nivelul de ameninţare teroristă şi implicit nivelul de alertă, în urma atentatelor care au avut loc în oraşele catalane Barcelona şi Cambrils, relatează The Associated Press. 

În prezent, nivelul de alertă în Spania este patru, pe o scală care are ca maximum cinci. Ultimul nivel de alertă teroristă ar însemna trimiterea de trupe ale armatei care să asigure securitatea.

Poliţia consideră că securitatea ar trebui maximizată întrucât atacatorii de la Barcelona şi Cambrils au planificat atentate mult mai mari decât cele pe care le-au desfăşurat. Potrivit informaţiilor preliminare, gruparea a pregătit atacurile într-o casă din oraşul Alcanar, aflat la 200 de kilometri de Barcelona.

Miercuri, casa din Alcanar a explodat, o persoană a fost ucisă, alte şapte au fost rănite, iar materiale pe care atacatorii plănuiau să le folosească au fost distruse.

Poliţia catalană are un nou suspect în cazul atacului cu vehicul din Barcelona

Poliţia catalană a anunţat, sâmbătă, că a stabilit un nou suspect în cazul atacului terorist cu vehicul din oraşul Barcelona, în persoana marocanului Younes Abouyaaqoub, relatează site-ul BBC News.

Anterior, principalul suspect a fost Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani. Comandantul de poliţie Josep Trapero a anunţat că Oukabir s-a aflat printre cei cinci terorişti care au fost împuşcaţi mortal în oraşul Cambrils, bărbatul fiind identificat prin intermediul amprentelor.

Potrivit informaţiilor preliminare, Younes Abouyaaqoub ar avea 22 de ani şi ar fi locuit în oraşul Ripoll, la nord de Barcelona. Vineri, trei bărbaţi au fost reţinuţi în Ripoll, iar unul în oraşul Alcanar, unde o casă folosită de către terorişti a explodat.

Poliţia catalană a identificat public doar trei dintre cei cinci bărbaţi care au fost împuşcaţi mortal la Cambrils: Moussa Oukabir (17 ani); Said Aallaa (18 ani); Mohamed Hychami (24 de ani).

În prezent, patru persoane se află în arest: Driss Oukabir (28 de ani, fratele lui Moussa), Sahal el-Karib (34 de ani), Mohammed Aallaa (27 de ani) şi un bărbat neidentificat aflat în oraşul Alcanar.

Anchetatorii spanioli au mai anunţaţi că atacatorii de la Barcelona şi Cambrils au planificat atentate mult mai mari decât cele pe care le-au desfăşurat. Potrivit informaţiilor preliminare, gruparea a pregătit atacurile într-o casă din oraşul Alcanar.

Explozia de miercuri, care a ucis o persoană, a rănit alte şapte şi a distrus materiale pe care teroriştii intenţionau să le folosească în atacuri, a oferit indicii că atentatele urmau să fie desfăşurate "într-un mod mai rudimentar", a precizat comandantul de poliţie Josep Lluis Trapero.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atacurilor cu vehicul comise în oraşele Barcelona şi Cambrils şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici