ATACUL din Suedia: Autorităţile anunţă decesul atacatorului, un tânăr care avea convingeri rasiste. Martor: "Unii elevi voiau să-şi facă poză cu el şi să atingă sabia" - FOTO, VIDEO

Autorul atacului armat comis joi la o şcoală din vestul Suediei, soldat cu decesul unui profesor şi al unui adolescent, a murit, au anunţat autorităţile, precizând că bărbatul în vârstă de 21 de ani avea convingeri rasiste, relatează site-ul TheLocal.se.

4223 afișări
Imaginea articolului ATACUL din Suedia: Autorităţile anunţă decesul atacatorului, un tânăr care avea convingeri rasiste. Martor: "Unii elevi voiau să-şi facă poză cu el şi să atingă sabia" - FOTO, VIDEO

ATACUL din Suedia: Autorităţile anunţă decesul atacatorului (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Atacul a avut loc joi dimineaţă la o şcoală din Trollhattan, un oraş situat la circa 75 de kilometri de Gothenburg, când un bărbat mascat a intrat în clădire cu "mai multe obiecte care păreau să fie cuţite", a precizat poliţia.

Un profesor în vârstă de 20 de ani şi un elev de 17 ani au murit în urma atacului, potrivit poliţiei.

Decesul suspectului a fost confirmat în jurul orei 16.00 (17.00, ora României), iar oficialii consideră că nu au mai fost şi alte persoane implicate în comiterea atacului. Un alt profesor şi un elev mai mare au fost răniţi şi spitalizaţi.

"Atacatorul a bătut la uşile din două clase şi i-a atacat pe cei doi elevi care au deschis", a declarat anchetatorul Thord Haraldsson.

El a adăugat că ofiţerii care au ajuns la locul atacului au tras două focuri de armă, unul dintre ele atingându-l pe agresor, după ce suspectul a încercat să atace poliţia. Haraldsson a precizat că, dacă poliţia nu ar fi reacţionat atât de rapid, situaţia ar fi fost mult mai gravă.

Mai mulţi preşcolari au vizitat biblioteca şcolii înaintea atacului. Unii elevi au povestit că iniţial au crezut că apariţia bărbatului mascat este o glumă.

"Când l-am văzut am crezut că este o glumă. Era mascat şi îmbrăcat cu haine negre şi avea o sabie lungă. Unii elevi voiau să-şi facă poză cu el şi să atingă sabia", a declarat un elev pentru agenţia TT.

Presa suedeză a publicat joi după-amiază o fotografie a atacatorului, precizând că acesta avea un cont de YouTube unde a postat materiale în care îl elogia pe Adolf Hitler şi Germania nazistă, criticând în acelaşi timp islamul şi imigraţia.

Haraldsson a confirmat că poliţia investighează informaţiile potrivit cărora atacatorul avea convingeri rasiste, dar nu a făcut alte comentarii. Detectivul a adăugat că mai multe "obiecte de interes" au fost descoperite la domiciliul acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici