Video ATACUL TERORIST din Nisa, aşa cum a fost trăit de martori. Eroi care au încercat să-l oprească pe criminal, sărind pe cabina camionului. Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ucis după mai bine de 30 de minute - FOTO, VIDEO

Autorul atacului terorist din Nisa, Franţa, a fost ucis de forţele de ordine după 30 de minute de groază, timp în care bărbatul, identificat ca fiind Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a omorât 84 de oameni şi a rănit alte peste 100 de persoane, informează DailyMail.

34619 afișări

Ucigaşul, cetăţeanul francez de origine tunisiană Mohamed Lahouaiej Bouhlel, era căsătorit şi avea trei copii, informează presa locală. Acesta se afla singur la bordul unui camion frigorific de 25 de tone, cu care a secerat mulţimea adunată să celebreze ziua naţională a Franţei, în Nisa. A reuşit să păcălească autorităţile spunându-le că este un furnizor de îngheţată şi a pătruns în zona de promedadă a oraşului, pe malul mării. Totul s-a petrecut la ora 23.00, ora locală, când oamenii sărbătoreau Ziua Franţei şi ieşiseră pe străzi să urmărească focurile de artificii. 

Imediat ce a pornit în cursa nebună, un motociclist a încercat să-l oprească pe terorist, după ce a urmărit camionul şi s-a urcat să deschidă uşa de la cabina, dar a căzut în cele din urmă sub roţile vehiculului, potrivit BBC.

Stăteam în balcon, în dreapta promenadei şi mă uitam cum petreceau oamenii în stradă când dintr-o dată am văzut un camion care venea spre mulţime”, a povestit Richard Gutjahr, 42 ani, care a surpins cu smartphone-ul imagini de la momentul în care motociclistul a încercat să-l oprească riscându-şi viaţa.

“Surprinzător, teroristul conducea foarte încet atunci, nu rapid şi a fost prins din urmă de motociclist”, a spus Gutjahr.

"Motocilistul a încercat să-l ajungă din urmă şi când a ajuns în dreptul lui a sărit pe camion şi a încercat să deschidă uşa camionului, dar a căzut sub roţile lui. După acel momentul, criminalul a accelerat şi a condus în zig-zag în mulţime. Oamenii alergau în toate direcţiile, cei care au reuşit să se salveze au fugit în întrările de la hoteluri", a povestit jurnalistul.

Imediat după aceea eu personal am văzut 12 oameni morţi şi mi-a fost foarte clar ce va urma.

Un martor, ce a filmat evenimentul tragic, a mărturisit cum a văzut poliţiştii în timp ce încercau să se apropie de vehicul, în timp ce trăgeau mai multe focuri de armă către parbrizul şi uşile maşinii, înainte de a-l auzi pe Bouhlel ţipând, lovit de unul dintre gloanţele trase de oamenii legii.

Seria de împuşcături s-a petrecut cu 30 de minute după ce bărbatul a lovit cu maşina mai multe persoane ce urmăreau focurile de artificii, "trimiţând corpuri în aer precum popicele, lăsând pe alţii răniţi ori prinşi sub roţile camionului", declara unul dintre cei prezenţi în zonă în acel moment.

Politia a alergat dupa camion pe o distanta de 200 de metri

Criminalul era înarmat cu un pistol, dar a tras abia la final, relatează Le Figaro. Se pare ca primii au intervenit trei agenţi ai Poliţiei naţionale din Nisa. Au alergat 200 de metri în urma camionului. La un moment dat, camionul a lovit un chiosc amplasat pe trotuar, după care a revenit pe carosabil în zona Palatului Mediteranei, unde mulţimea era în continuare densă. Aici a făcut cele mai multe victime, aproape 30, conform martorilor.

Un trecător curajos s-a agăţat de camion pentru a-l neutraliza cu mâinile goale pe teroristul de la volan. În acel moment, criminalul a folosit arma, trăgând spre acest bărbat, care a căzut de pe cabina. Doi agenţi de securitate vizaţi si ei de focurile de arma au ripostat, iar teroristul a fost impuscat mortal de politie. Li s-au alaturat doua grupuri de agenti inarmati ai Companiei regionale de interventie care au folosit si ei armele. Camionul are cel putin 50 de urme de gloante.

Nadar El Shafei a declarat pentru BBC că atacatorul "a murit în interiorul maşinii. L-am văzut cum îi atârna capul pe fereastră şi vedeam cum poliţiştii continuă să tragă în el din toate părţile pentru a fi siguri că l-au omorât. Au losit o lanternă pentru a se asigura că nu mai e nimeni la bord, apoi ne-au spus să fugim din zonă în caz că se aflau şi ale persoane în camion ori vreo bombă".



Şoferul se pare că ar fi ţipat la poliţişti  'Allahu Akba / Allah este puternic', înainte de a fi ucis.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici