ATACURILE din Franta: Al treilea cadavru, găsit în apartamentul luat cu asalt miercuri dimineaţa la Saint-Denis

Un al treilea cadavru a fost recuperat din apartamentul de la Saint-Denis, la periferia Parisului, vizat miercuri de o importantă operaţiune antiteroristă în urma atacurilor sângeroase de vinerea trecută, anunţă vineri procurorii francezi, relatează BBC News online.

4723 afișări
Imaginea articolului ATACURILE din Franta: Al treilea cadavru, găsit în apartamentul luat cu asalt miercuri dimineaţa la Saint-Denis

ATACURILE din Franta: Al treilea corp, găsit în apartamentul luat cu asalt miercuri dimineaţa la Saint-Denis

Procurorii au confirmat că trupul unei femei a fost găsit în noaptea de joi spre vineri, în urma unor căutări, după operaţiunea de miercuri dimineaţa, însă nu au spus identitatea femeii.

Însă un paşaport pe numele Hasna Aitboulahcen, care s-a detonat în timpul operaţiunii, a fost găsit într-o geantă la faţa locului.

Presupusul organizator al atacurilor de la Paris - Abdelhamid Abaaoud - a fost ucis în această operaţiune, miercuri.

Potrivit presei, Hasna Aitboulahcen ar fi vara lui Abaaoud. Ea a murit detonându-se la puţin timp după lansarea operaţiunii, care a durat aproximativ şapte ore.

Informaţii potrivit cărora Abaaoud şi cel puţin unul dintre complicii săi au călătorit nedetectaţi din Siria, înainte să comită atacurile de vinerea trecută soldate cu 129 de morţi şi sute de răniţi, au zguduie Europa.

Miniştrii de Justiţie şi Interne din statele UE se întâlnesc vineri pentru a discuta despre înăsprirea măsurilor de securitate în blocul european şi consolidarea controalelor la frontierele externe ale zonei Schengen de liberă circulaţie fără paşaport.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici