ATACURILE din Paris: Doi fraţi, arestaţi la Bruxelles în cadrul anchetei privind atentatele din 13 noiembrie

Doi fraţi au fost arestaţi duminică seara, într-o îndelungată percheziţie, în centrul Bruxellesului, în cadrul anchetei privind atacurile de la Paris, a declarat Parchetul federal begian pentru AFP.

766 afișări
Imaginea articolului ATACURILE din Paris: Doi fraţi, arestaţi la Bruxelles în cadrul anchetei privind atentatele din 13 noiembrie

Doi fraţi, arestaţi la Bruxelles în cadrul anchetei privind atacurile de la Paris (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Au fost ridicaţi duminică seara pentru a fi audiaţi", a declarat Eric Van Der Sypt, un purtător de cuvânt al Parchetului federal, care nu a oferit niciun detaliu despre cei doi bărbaţi.

Van der Sypt a precizat doar că această operaţiune are legătură cu ancheta privind atacurile comise pe 13 noiembrie la Paris, dar nu cu căutarea lui Salah Abdeslam, unul dintre principalii suspecţi.

Percheziţia a avut loc în cartierul Dansaert, la limita dintre comuna cu o importantă populaţie de imigranţi Molenbeek-Saint-Jean şi centrul oraşului, potrivit presei locale.

Ea s-a desfăşurat la etajul şase al unei clădiri de pe strada Clé, la doi paşi de Grand-Place din Bruxelles, unde este instalată tradiţionala piaţă de Crăciun. Vecinii au fost evacuaţi în timpul percheziţiei.

Operaţiunea a durat aproximativ cinci ore, de la ora locală 18.00 (19.00, ora României) şi până la ora locală 23.00 (luni, 0.00, ora României). Agenţi din cadrul forţelor speciale ale poliţiei federale au fost mobilizaţi în cursul operaţiunii, a adăugat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Nicio altă percheziţie nu a fost efectuată în capitala belgiană.

Salah Abdeslam - care a locuit în comuna Molenbeek, cartierul general al mai multor membri ai unor celule jihadiste - este vizat de un mandat internaţional de arestare.

Televiziunea publică belgiană RTBF relata săptămâna trecută că Salah Abdeslam a reuşit să se strecoare printre ochiurile plasei întinse la Molenbeek de către poliţie, la începutul fugii sale.

Potrivit RTBF, cea mai probabilă ipoteza este că acesta a fost strecurat de complici care, potrivit unor informaţii neatribuite vreunor surse, ar fi "profitat de acel du-te-vino de maşini şi de o mutare pentru a-l ascunde pe Salah Abdeslam fie într-un vehicul, fie, poate, într-o mobilă".

O sursă apropiată anchetei a confirmat duminică pentru AFP că Salah Abdeslam a reuşit să treacă de trei controale de poliţie, în Franţa, înainte să ajungă în Belgia, după atacurile sângeroase de la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici