ATACURILE TERORISTE din Catalonia: Suspecţii acuzaţi de implicare în atentate au apărut în faţa instanţei

Cei patru bărbaţi acuzaţi că sunt membrii unei celule teroriste islamiste aflată în spatele atacurilor care au ucis 15 persoane în oraşele Barcelona şi Cambrils au apărut marţi în instanţă, la o zi după ce presupusul autor al atentatului din Barcelona a fost împuşcat de poliţie, relatează Reuters.

1039 afișări
Imaginea articolului ATACURILE TERORISTE din Catalonia: Suspecţii acuzaţi de implicare în atentate au apărut în faţa instanţei

ATACURILE TERORISTE din Catalonia: Suspecţii acuzaţi de implicare în atacuri au apărut în faţa instanţei

Cei patru suspecţi, singurii care mai sunt în viaţă dintre cei 12 presupuşi membri ai grupării teroriste, au fost aduşi de la Barcelona la Madrid, unde au apărut în faţa Înaltei Curţi, sub strictă supraveghere.

Cei mai mulţi dintre cei 12 bărbaţi locuiau în oraşul Ripoll, aflat la aproximativ 100 de kilometri de Barcelona, lângă graniţa cu Franţa, şi sunt tineri de origine marocană.

Unul dintre cei care au apărut în faţa instanţei a fost Driss Oukabir, al cărui paşaport a fost găsit în vehiculul abandonat după atacul din Barcelona. El s-a predat poliţiei, pledând că este nevinovat întrucât fratele său mai mic, Moussa Oukabir, care a fost ucis în urma atacului de la Cambrils, i-a furat documentele.

A mai fost audiat Mohammed Aalla, proprietarul maşinii folosite în atacul din oraşul Cambrils. Unul dintre fraţii lui, Said, a fost ucis la Cambrils, iar un altul, Youssef, a murit într-o explozie care a avut loc la o casă folosită pentru plănuirea atacurilor teroriste, în oraşul Alcanar, la sud-vest de Barcelona.

Mohamed Houli Chemlal, reţinut după ce a fost rănit în explozia de la Alcanar, a apărut, de asemenea, în instanţă, alături de Salah el Karib, cel care s-ar fi ocupat cu trimiterea banilor în Maroc pentru finanţarea operaţiunii teroriste.

Judecătorul spaniol Fernando Andreu Pentru a citit capetele de acuzare împotriva celor patru suspecţi, care includ acte de terorism, crime şi posesie de arme. Andreu i-a întrebat pe acuzaţi dacă doresc să depună mărturie.

Cei patru bărbaţi rămân în arest, iar procesul în acest caz ar putea începe în câteva luni şi ar putea dura ani de zile, având în vedere complexitatea investigaţiei şi dificultăţile privind obţinerea probelor concludente.

Luni, autorul atacului comis pe 17 august în centrul oraşului Barcelona, Younes Abouyaaqoub, a fost împuşcat mortal de agenţi ai forţelor de ordine catalane.

Cel puţin 15 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atacurilor cu vehicul comise în oraşele Barcelona şi Cambrils şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici