Atentat cu maşină-capcană în Turcia: Cel puţin opt persoane au murit şi aproximativ 50 au fost rănite - VIDEO

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte aproximativ 50 au fost rănite într-un atentat cu maşină-capcană, luni seara, în centrul oraşului Gaziantep din sud-estul Turciei, potrivit primarului din acest oraş, Asim Guzelbey.

878 afișări
Imaginea articolului Atentat cu maşină-capcană în Turcia: Cel puţin opt persoane au murit şi aproximativ 50 au fost rănite - VIDEO

Atentat cu maşină-capcană în Turcia: Cel puţin opt persoane au murit şi aproximativ 50 au fost rănite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Puternica explozie s-a produs la puţin timp după ora 17.00 GMT (20.00, ora României), la câţiva zeci de metri faţă de comisariatul de poliţie din acest oraş, incendiind mai multe vehicule în care au murit trei persoane, potrivit oficialului citat de postul de ştiri NTV.

Presa a prezentat imagini cu vehicule carbonizate în timp ce pompierii încercau să stingă flăcările.

Sud-estul Turciei, unde populaţia este majoritară kurdă, este o zonă de acţiune a rebelilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Gaziantep, un oraş important din acestă regiune, a fost ocolit de violenţele declanşate odată cu începerea rebeliunii autonomiste de către PKK, în 1984, ei luptând împotriva forţelor guvernamentale. Insurgenţii au înregistrat aproximativ 45.000 de morţi în această perioadă de conflict.

PKK, învinuit de către autorităţile locale pentru acest atentat sângeros în cea de a doua zi a sărbatorii musulmane Aid al-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului, este considerat drept o organizaţie teroristă de mai multe ţări.

Potrivit autorităţilor, doi militari au fost ucişi luni în provincia hakkari (sud-est), din apropierea graniţei cu Irak şi Iran, de o explozie a unei mine activată de la distanţă de către membrii PKK.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici