ATENTAT dejucat la Moscova de FSB

Serviciile speciale ruse au dejucat un atentat pregătit la Moscova de trei rebeli, dintre care doi au fost ucişi, a anunţat luni comitetul antiterorist rus citat de agenţiile de presă.

1162 afișări
Imaginea articolului ATENTAT dejucat la Moscova de FSB

ATENTAT dejucat la Moscova de FSB (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele de ordine au dejucat o tentativă de atac în capitala rusă", a anunţat comitetul.

Rebelii au fost reperaţi într-o casă din oraşul Orehovo-Zuievo, din regiunea Moscova.

"Aceşti criminali, cetăţeni ruşi, au venit din Afganistan şi Pakistan, unde au fost antrenaţi şi se pregătesc să comită un atentat", potrivit aceleiaşi surse.

Ei au deschis focul după ce reprezentanţii forţelor speciale i-au somat să se predea. "În cadrul unei scurte confruntări, doi dintre ei au fost doborâţi iar unul arestat. Un reprezentant al forţelor speciale a fost rănit uşor", potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile ruse nu precizează ce fel de atentat pregăteau aceştia.

Preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre operaţiune, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov. "Vladimir Putin a primit rapoartele FSB în timpul pregătirii operaţiunii de arestare a teroriştilor şi imediat după încheierea operaţiunii", a precizat el".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici