ATENTAT sinucigaş la Kabul, soldat cu trei morţi şi opt răniţi, între care un deputat

Trei persoane au fost ucise, iar alte opt rănite, între care un deputat, în urma unui atentat sinucigaş comis duminică la Kabul, capitala Afganistanului, relatează Associated Press, în pagina electronică.

161 afișări
Imaginea articolului ATENTAT sinucigaş la Kabul, soldat cu trei morţi şi opt răniţi, între care un deputat

ATENTAT sinucigaş la Kabul, soldat cu trei morţi şi opt răniţi, între care un deputat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AP)

"Ţinta atacului (sinucigaş) a fost deputatul (Gul Pacha) Mujedi, care ieşea de la o şedinţă (...) în momentul în care a fost atacat", potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Sediq Sediqqi.

Trei persoane au fost ucise în urma acestui atac, între care un copil, a anunţat Sediqqi.

Gul Pacha Mujedi este un deputat din provincia Paktia (est).

Atacul încă nu a fost revendicat, însă a avut loc pe fondul intensificării acţiunilor militanţilor talibani, care iau la ţintă forţele afgane de securitate şi oficiali de rang înalt.

Este vorba despre al doilea atac sinucigaş comis în cursul acestei săptămâni la Kabul. Miercuri, cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 31 rănite în urma unui atentat cu maşină-capcană, potrivit unor surse din domeniul securităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici