Atentat sinucigaş la o cafenea din Irak, soldat cu 30 de morţi şi 68 de răniţi

Treizeci de persoane au fost ucise şi alte 68 rănite, vineri seara, într-un atentat sinucigaş comis la o cafenea din Balad Ruz, o localitate situată la 75 de kilometri nord-est de Bagdad, potrivit unui bilanţ furnizat sâmbătă de un oficial medical.

16 afișări
Imaginea articolului Atentat sinucigaş la o cafenea din Irak, soldat cu 30 de morţi şi 68 de răniţi

Atentat sinucigaş la o cafenea din Irak, soldat cu 30 de morţi şi 68 de răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Acesta este atentatul cel mai violent comis în luna octombrie în Irak.

"Bilanţul definitiv al atentatului de vineri se ridică la 30 de morţi şi 68 de răniţi, între care trei femei şi doi copii", a afirmat Ahmad Alwan, medic la spitalul general din Baquba, capitala provinciei Diyala.

Conform comandantului Ahmad al-Tamimi, şeful poliţiei din Balad Ruz, un kamikaze şi-a detonat centura cu explozibil într-o cafenea din centrul oraşului, în jurul orei 21.00 (21.00, ora României), în cartierul Dur Mandali, locuit de kurzi şiiţi.

Provincia agricolă Diyala, unde se află Balad Ruz, rămâne una dintre regiunile cele mai violente din Irak, deşi numărul atacurilor s-a diminuat net din 2008.

Acest guvernorat cu majoritate sunnită, dar care are importante minorităţi şiite şi kurde, a fost un fief al reţelei al-Qaida, care rămâne prezentă, chiar dacă influenţa ei s-a redus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici