ATENTAT TERORIST la Aeroportul internaţional din Istanbul. BILANŢUL a crescut la 45 de morţi şi 239 de răniţi. Primele indicii: Atentatul, comis de reţeaua Stat Islamic - FOTO, VIDEO

Oficialii turci au anuţat că bilanţul atentatului din incinta Aeroportului internaţional din Istanbul a crescut la 45 de morţi şi 239 de rănite. Potrivit acestora, 10 dintre victime sunt cetăţeni străini şi trei au cetăţenie dublă.

45616 afișări
Imaginea articolului ATENTAT TERORIST la Aeroportul internaţional din Istanbul. BILANŢUL a crescut la 45 de morţi şi 239 de răniţi. Primele indicii: Atentatul, comis de reţeaua Stat Islamic - FOTO, VIDEO

ATENTAT TERORIST la Aeroportul internaţional din Istanbul, soldat cu cel puţin 28 de morţi. Atentatul, opera PKK sau a reţelei Stat Islamic

UPDATE 3 IULIE 2016: Bilanţul victimelor triplului atac sinucigaş care a avut loc marţi pe aeroportul din Istanbul a ajuns la 45 de morţi, după ce un rănit a murit la spital, a informat agenţia Dogan, citată de site-ul cotidianului Le Figaro.

O persoană a murit din cauza rănilor grave într-un spital din oraş, a anuţat agenţia turcă.

Autorităţile de la Istanbul au anunţat, la rândul lor, că 52 de persoane primesc încă îngrijiri medicale.

UPDATE 13:38 Bilanţul atacului de la Istanbul a ajuns la 41 de morţi, iar 239 de persoane au fost rănite, informează BBC News online, care citează oficiali turci.

Din cele 239 de persoane rănite, 109 au fost externate, în timp ce alte 130 se află în continuare în spital, informează biroul guvernatorului din Istanbul.

Potrivit bilanţului anterior, erau 36 de morţi, iar aproximativ 150 de persoane au fost rănite în atentatul comis marţi seară în incinta Aeroportului internaţional din Istanbul.

UPDATE 08:10 Cel puţin 36 de morţi şi 150 de răniţi în atentatul de pe aeroportul din Istambul, a anunţat marţi noapte premierul turc Binali Yildirim.

Potrivit premierului turc, Binali Yildirim, cel puţin 36 de persoane au murit în urma atacului. Ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag, a declarat la rândul său că 147 de persoane au fost rănite. Atacul nu a fost deocamdată revendicat, însă există indicii că ar fi comis de Stat Islamic.


 

Un atacator a deschis focul la terminalul de plecări cu o armă automată. Apoi toţi trei s-au aruncat în aer la şi în apropiere de terminalul de sosiri un etaj mai jos, potrivit unor oficiali şi martori, citaţi de Reuters.

Un oficial turc a declarat la rândul său pentru CNN că doi dintre atacatori se aflau la terminalul internaţional, iar al treilea se afla în parcarea din apropiere. Toţi trei şi-au detonat vestele explozive.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la o luptă internaţională unită împotriva terorismului.

"Nu faceţi nicio greşeală: pentru organizaţiile teroriste nu există nicio diferenţă între Istanbul şi Londra, Ankara şi Berlin, Izmir şi Chicago sau Antalia şi Roma", a spus el.

"Dacă toate guvernele şi toată omenirea nu îşi unesc forţele în lupta împotriva terorismului, lucruri mult mai rele decât ceea ce ne teme să ne imaginăm astăzi se pot întâmpla", a mai subliniat preşedintele Turciei.

Aeroportul a fost închis timp de mai multe ore în cursul nopţii, iar zborurile spre aeroport au fost direcţionate spre Ankara şi alte oraşe.

"Teroriştii au venit la aeroport într-un taxi şi apoi au comis atacurile", a spus premierul Turciei. "Faptul că aveau arme a contribuit la bilanţul victimelor. Informaţiile preliminare sugerează că toţi cei trei atacatori au deschis întâi focul şi apoi s-au detonat", a adăugat acesta.

Yildirim nu a explicat de ce, însă a spus că există indicii că Stat Islamic ar fi comis atacul.

Surse din cadrul Poliţiei turce au afirmat, sub protecţia anonimatului, că reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a comis atentatul de la Aeroportul internaţional din Istanbul.

"Reţeaua Stat Islamic a comis atentatul", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul Poliţiei turce.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Istanbul a afirmat în cursul nopţii trecute că este prematur să se ştie cine a comis atentatul.

UPDATE 00:15 Guvernator: Cel puţin 28 de morţi în atentatul din Istanbul

Bilanţul anunţat anterior era de cel puţin zece morţi şi 60 de răniţi.

Potrivit agenţiei Anadolu, alte 60 de persoane au fost rănite în atentat, iar şase sunt în stare critică.

Bilanţul nu a fost confirmat din alte surse.

Ministerul turc de Interne a comunicat că numeroase persoane au fost rănite în atentat.

Un oficial turc a declarat pentru agenţia Associated Press că doi terorişti s-au aruncat în aer imediat după intrarea în aeroport în momentul în care fuseseră observaţi şi vizaţi de focuri de armă de către agenţii forţelor de ordine. Exploziile au avut loc în zona "Plecărilor internaţionale".

Zeci de ambulanţe şi vehicule de poliţie au intervenit la locul atentatului.

Atentatul nu a fost încă revendicat, dar ar putea fi opera insurgenţilor kurzi sau a reţelei Stat Islamic.

ATENŢIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL

 

WDAM-TV 7-News, Weather, Sports-Hattiesburg, MS

UPDATE 23:50 Atentatul de la Istanbul, soldat cu 10 morţi şi 30 de răniţi, opera PKK sau a reţelei Stat Islamic

Atentatul comis marţi seară în incinta Aeroportului internaţional din Istanbul este, cel mai probabil, opera insurgenţilor separatişti din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau a organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic.

Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar alte 30 au fost rănite în urma a două atacuri sinucigaşe comise marţi seară în incinta Aeroportului Ataturk din oraşul Istanbul.

Poliţia turcă a comunicat că doi terorişti s-au aruncat în aer în zona "Plecărilor internaţionale", refuzând să confirme deocamdată bilanţul anunţat de ministrul turc al Justiţiei.

Numeroase atentate, soldate cu zeci de morţi, au avut loc în ultimele luni la Istanbul, fiind revendicate de mişcarea separatistă Partidul Munctorilor din Kurdistan (PKK) sau de organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic, care ocupă teritorii în Siria şi Irak.

23:00 Cel puţin zece morţi în atentatul de la Istanbul

"Zece persoane au murit în atentat", a declarat, potrivit Reuters, ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdağ.

Bilanţul nu a fost confirmat din alte surse.

Ministerul turc de Interne a comunicat că numeroase persoane au fost rănite în atentat.

Un oficial turc a declarat pentru agenţia Associated Press că doi terorişti s-au aruncat în aer imediat după intrarea în aeroport în momentul în care fuseseră observaţi şi vizaţi de focuri de armă de către agenţii forţelor de ordine. Exploziile au avut loc în zona "Plecărilor internaţionale".

Zeci de ambulanţe şi vehicule de poliţie au intervenit la locul atentatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici