Atentate în Homs: Cel puţin 48 de persoane au murit, dintre care 41 de copii

Cel puţin 48 de persoane, inclusiv 41 de copii, au murit miercuri într-un dublu atentat comis în oraşul sirian Homs, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

785 afișări
Imaginea articolului Atentate în Homs: Cel puţin 48 de persoane au murit, dintre care 41 de copii

Atentate în Homs: Cel puţin 48 de persoane au murit, dintre care 41 de copii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un terorist-kamikaze s-a aruncat în aer într-o şcoală din cartierul Akrama, cu populaţie majoritar alawită.

Ulterior, o maşină-capcană a explodat în faţa instituţiei de învăţământ.

Bilanţul anunţat anterior era de 39 morţi.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor, de peste 190.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici