Atentatele de la Moscova, revendicate de ceceni

Un site de Internet asociat separatiştilor ceceni a revendicat atentatele comise luni dimineaţa la metroul din Moscova, relatează CNN.

78 afișări
Imaginea articolului Atentatele de la Moscova, revendicate de ceceni

Atentatele de la Moscova, revendicate de ceceni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imediat după explozie, autorităţile au avansat posibilitatea ca exploziile să fie comise de separatiştii ceceni, care luptă de multă vreme pentru independenţa faţă de Rusia.

Cecenia este o republică din sud-vestul Rusiei, din regiunea Caucaz, cu o populaţie cuprinsă între 600.000 şi 800.000 de persoane. Majoritatea locuitorilor acestei republici sunt musulmani sunniţi şi creştini ortodocşi ruşi.

Mii de persoane au fost ucise şi 500.000 de ceceni au fost strămutaţi în timpul conflictului cu Moscova.

O femeie cecenă a ucis în august 2004 nouă persoane şi a rănit alte 51 în cadrul unui atac sinucigaş comis în apropierea unei staţii de metrou din nord-estul Moscovei. În februarie 2004, un atentator sinucigaş a detonat o bombă în metroul din Moscova provocând moartea a 40 de persoane şi rănirea altor 100, iar în 2003, alte 15 persoane au fost ucise în cadrul unui atac sinucigaş comis în timpul unui concert din Moscova.

Teroriştii ceceni au ucis sute de persoane în 2004, la o şcoală din Beslan, în Rusia. Aceştia au fost suspectaţi şi de detonarea a două avioane în acelaşi an, într-un atac soldat cu moartea a 89 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici