ATENTATELE de la Paris: Trei membri Stat Islamic, inclusiv un belgian, arestaţi în Turcia în legătură cu atacurile din Franţa

Trei presupuşi militanţi ai grupării Stat Islamic, inclusiv un belgian suspectat că a explorat ţinte pentru atacurile de la Paris, au fost arestaţi în provincia Antalya, din sudul Turciei, relatează pubicaţia Today's Zaman în ediţia online de sâmbătă.

2444 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE de la Paris: Trei membri Stat Islamic, inclusiv un belgian, arestaţi în Turcia în legătură cu atacurile din Franţa

ATENTATELE de la Paris: Trei membri Stat Islamic, inclusiv un belgian, arestaţi în Turcia în legătură cu atacurile

Potrivit agenţiei Dogan, Ahmet Dahmani, un cetăţean belgian de origine marocană în vârstă de 26 de ani, care este suspectat că a explorat locuri din Paris pentru a fi atacate de gruparea Stat Islamic, a fost capturat vineri în districtul Manavgat, unde stătea la un hotel. Poliţia a efectuat un raid la hotelul de cinci stele şi l-a reţinut pe Dahmani.

Poliţia a reţinut de asemenea alţi doi militanţi ai grupării Stat Islamic, Ahmet Tahir şi Muhammad Verd, care ar fi urmat să se întâlnească cu Dahmani. Cei doi ar fi intrat în Turcia cu paşapoarte false, pentru a se întâlni cu Dahmani şi a-l ajuta să se întoarcă în Siria.

Cei trei bărbaţi au fost plasaţi în arest de un tribunal din Antalya.

Turcia, care are o frontieră de 900 de kilometri cu Siria, este unul dintre principalele puncte de tranzit pentru jihadiştii din Europa şi Africa de Nord care vor să se alăture grupării Stat Islamic, dar şi pentru cei care vor să revină.

Cel puţin doi dintre autorii atentatelor de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 129 de morţi, ar fi trecut prin Turcia, potrivit unor oficiali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici