ATENTATELE din Bruxelles: Un nou suspect, de naţionalitate siriană, a fost identificat

Anchetatorii belgieni au identificat, vineri, un nou suspect care ar fi avut un rol în atentatele teroriste de marţi din Bruxelles, un sirian pe numele de Naim al-Hamed, de 28 de ani, potrivit publicaţiei belgiene De Morgen, informează Reuters.

1706 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE din Bruxelles: Un nou suspect, de naţionalitate siriană, a fost identificat

ATENTATELE din Bruxelles: Un nou suspect, de naţionalitate siriană, a fost identificat

Potrivit ziarului belgian, bărbatul se află pe o listă a serviciilor de securitate din alte state europene după atentatele teroriste din Bruxelles de marţi, alături de Najim Laachraoui şi Khalid El Bakraoui.

De Morgen susţine că Naim al-Hamed este căutat şi pentru implicare în atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015, în care au murit 130 de persoane.

Două explozii puternice au fost provocate marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem, după ce doi islamişti, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui şi-au detonat centurile explozive. La scurt timp, fratele unuia dintre aceştia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaş la staţia de metrou Maelbeek.

Cel puţin 31 de persoane au murit şi 250 au fost rănite în atentatele de marţi din Bruxelles.

Autorităţile belgiene caută doi suspecţi, unul care s-ar fi aflat pe aeroportul Zaventem şi care ar fi abandonat un pachet exploziv, reuşind să fugă, şi un al doilea care l-ar fi însoţit pe Khalid El Bakraoui la staţia de metrou Maelbeek. Cel de-al doilea suspect ar fi fost reţinut, vineri, de autorităţi, susţine publicaţia De Standaard.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici