ATENTATELE din Paris - Surse: Abaaoud, organizatorul atacurilor teroriste, este mort. Procurorii amână confirmarea informaţiei

Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, a murit în confruntările cu forţele speciale, afirmă surse din cadrul serviciilor de informaţii europene citate de Washington Post, însă autorităţile franceze menţin suspansul, nefiind în măsură să confirme identitatea.

8820 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE din Paris - Surse: Abaaoud, organizatorul atacurilor teroriste, este mort. Procurorii amână confirmarea informaţiei

ATENTATELE din Paris - Surse: Abaaoud, organizatorul atacurilor teroriste, este mort. Procurorii amână confirmarea informaţiei

Abdelhamid Abaaoud, un extremist belgian considerat presupusul organizator al atentatelor soldate cu 129 de morţi, a murit în operaţiunea desfăşurată miercuri dimineaţă în capitala Franţei, au precizat sursele citate, care au preferat să păstreze anonimatul înaintea unui eventual anunţ oficial.

Însă procurorul-şef al Parisului, François Molins, s-a limitat să spună, miercuri seară, că Abaaoud Abaaoud şi Salah Abdeslam, un alt presupus membru al celulei teroriste, nu figurează printre cei opt suspecţi arestaţi în operaţiunea din zona Sain-Denis.

Oficialul francez a declarat că identităţile celor doi presupuşi terorişti morţi în operaţiunea nu sunt încă stabilite.

În schimb, procurorul a lăudat operaţiunea unităţilor speciale franceze, semnalând că celula teroristă ar fi putut comite un nou atentat.

Abdelhamid Abaaoud este considerat organizatorul atentatelor comise pe 13 noiembrie la Paris, unde au fost ucise 129 de persoane, alte circa 400 fiind rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici