ATENTATUL din Ankara: Doi presupuşi membri ai PKK, arestaţi de poliţia turcă. Ei ar fi anunţat atacul pe Twitter

Autorităţile turce au arestat doi suspecţi în cazul dublului-atentat de la Ankara de sâmbătă, soldat cu 97 de morţi, presupuşi membri ai grupului radical Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), după ce au anunţat atacul anterior pe reţelele de socializare, anunţă site-ul publicaţiei The Hurriyet.

1059 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din Ankara: Doi presupuşi membri ai PKK, arestaţi de poliţia turcă. Ei ar fi anunţat atacul pe Twitter

Doi presupuşi membri ai PKK, suspecţi în cazul atentatului din Ankara, arestaţi de poliţia turcă. Ei ar fi anunţat atacul pe Twitter (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse anonime din poliţia turcă, citate de agenţia de presă turcă Anadolu, două persoane, identificate ca membri ai PKK, au fost reţinuţi de autorităţile turce în cazul atentatului din apropierea gării din Ankara, soldat cu moartea a 97 de persoane.

Cei doi suspecţi ar fi deţinut un cont fals de Twitter, @DrBereday, prin care ar fi postat un mesaj "o bombă va exploda în Ankara", cu nouă ore înaintea producerii atacului.

Potrivit The Hurriey, alte mesaje postate de pe acelaşi cont vorbeau despre posibile atacuri ale organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI).

"Dacă ISIL (Stat Islamic în Irak şi Levant) a detonat (o bombă) în Ankara", "În manifestarea care va avea loc în Ankara, va fi o altă intervenţie în numele lui ISIL. O modalitate de a preveni asta constă într-o intervenţie a organizaţiilor de stânga. PKK nu este implicat în toate acestea", erau câteva dintre mesajele postate de pe contul de Twitter.

Parchetul din Ankara, care se ocupă de investigaţia acestui caz, a solicitat Directoratului de Telecomunicaţii şi Comunicare să îi furnizeze informaţii despre câteva conturi. Reprezentanţii companiei Twitter din SUA au declarat, ulterior, că au dezvăluit informaţiile solicitate de Parchetul din Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici