ATENTATUL din Egipt: A fost identificat autorul atacului sinucigaş comis asupra unei biserici din Alexandria

Autorul atentatului sinucigaş care a avut loc weekendul trecut asupra unei Biserici Copte din Alexandria a fost identificat drept Mahmoud Hassan Mubarak Abdullah, un fugitiv ce avea legături cu celule militante, informează Reuters.

936 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din Egipt: A fost identificat autorul atacului sinucigaş comis asupra unei biserici din Alexandria

ATENTATUL din Egipt: A fost identificat autorul atacului sinucigaş comis asupra unei biserici din Alexandria

Celulele militante cu care bărbatul în vârstă de 31 de ani avusese legături au întreprins în trecut şi alte atacuri teroriste în Egipt.

Abdullah şi-a detonat dispozitivele explozibile la intrarea catedralei Sfântul Marcu, omorând 17 persoane ce participau la slujba de Florii. Cu câteva ore înaintea atacului din Alexandria a avut loc un alt atac cu bombă asupra unei alte biserici din oraşul egiptean Tanta.

Cele două atacuri au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

Guvernul Egiptului a aprobat instaurarea stării de urgenţă pentru următoarele trei luni, după atentatele comise de organizaţia teroristă SI la două biserici.

Potrivit ministerului de Interne, Abdullah a locuit în provincia egipteană Suez şi a lucrat pentru o companie petrolieră.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici