Atentatul din Iran vizează distrugerea relaţiilor cu Pakistanul, susţin autorităţile de la Islamabad

Autorii atentatului sinucigaş comis duminică în estul Iranului şi soldat cu 41 de morţi, dintre care 15 membri ai Gardienilor Revoluţiei, au vrut să distrugă relaţiile dintre Teheran şi Islamabad, a declarat marţi Pakistanul, acuzat de Iran că îi ascunde pe rebelii care l-au comis.

35 afișări
Imaginea articolului Atentatul din Iran vizează distrugerea relaţiilor cu Pakistanul, susţin autorităţile de la Islamabad

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gruparea extremistă sunită Jundallah, care dispune de baze în Pakistan, a revendicat luni atentatul ce viza Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului iranian, potrivit SITE, un centru american de supraveghere a site-urilor islamiste.

Autorităţile de la Teheran au acuzat Pakistanul, dar şi Marea Britanie şi Statele Unite de sprijinirea grupării Jundallah.

"Existe forţe care vor să distrugă relaţiile noastre cu Iranul, dar legăturile noastre sunt suficient de puternice pentru a contracara aceste manevre", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului pakistanez de Externe, Abdul Basit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici