Atenţionare de călătorie pentru Franţa: Transporturile, perturbate de greva generală

Circulaţia feroviară, transportul public şi zborurile pot fi perturbate marţi din cauza grevei generale anunţate în Franţa, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

588 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie pentru Franţa: Transporturile, perturbate de greva generală

FOTO Bernie's Tweets/ Twitter

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că marţi este prevăzută o grevă generală, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar).

Detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile companiilor de transport feroviar.

De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat ca urmare a grevei şoferilor din acest domeniu, precum şi din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstraţiilor planificate în oraşe.

Pentru prognoze ale traficului, autorităţile franceze recomandă consultarea site-urilor reţelei de transport, precum şi site-ul RATP, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

Sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle şi Orly) au anunţat că se vor alătura apelului la greve, ca şi controlorii aerieni şi personalul Air France (FNIC-CGT şi CGT Air France), ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. Pasagerii Air France vor fi anunţaţi prin SMS despre eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/.

Totodată, sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feriboturilor către Regatul Unit şi insula Corsica, ca urmare a grevei federaţiei CGT din porturi şi docuri.

În anumite sectoare, inclusiv în transportul public, este posibilă prelungirea grevei şi după această dată, transmite MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici