Atleta din Belarus, ce a fost dusă cu forţa la aeroport de staff-ul său, este în siguranţă în ambasada Poloniei din Tokyo şi va cere azil

  • Atleta din Belarus a cărui poveste a ajuns cunoscută în întrega lume, după ce a refuzat să se îmbarce într-un zbor la care a fost adusă cu forţa de staff-ul echipei, a intrat luni în amabasada Poloniei din Tokyo.
  • Krystsina Tsimanouskaya, în vârstă de 24 de ani, va solicita azil în Polonia, a declarat un membru al comunităţii locale din Belarus care este în contact cu ea.
  • Anterior, oficialul ministerului polonez de externe, Marcin Przydacz, a scris pe Twitter că lui Tsimanouskaya i s-a „oferit o viză umanitară şi este liberă să-şi urmeze cariera sportivă în Polonia, dacă aşa vrea”.
7453 afișări
Imaginea articolului Atleta din Belarus, ce a fost dusă cu forţa la aeroport de staff-ul său, este în siguranţă în ambasada Poloniei din Tokyo şi va cere azil

Sursa foto: AP

Atleta s-a oprit în faţa ambasadei coborând dintr-o dubă de argintie nemarcată în jurul orei locale 17:00.

Krystsina Tsimanouskaya, care trebuia să concureze luni la proba de 200 de metri feminin, spune că a fost dusă cu forţa la aeroport, duminică, pentru că i-a criticat pe antrenorii lotului bielorus. Autorităţile din Belarus susţin că motivul pentru care s-a luat acestă decizia este "starea emoţională” a sportivei, relatează Reuters.

Ea a declarat unui reporter Reuters prin Telegram că antrenorul principal din Belarus s-a prezentat duminică la ea în camera şi i-a spus că trebuie să plece.

„Antrenorul principal a venit la mine şi mi-a spus că a fost un ordin de sus să mă îndepărteze. La ora 17 am venit în camera mea şi mi-au spus să fac bagajul şi m-au dus la aeroport.”, a scris ea în mesaj.

Incidentul ce avut loc în timpul Jocurilor Olimpice aduce o nouă pată neagră asupra regimului Alexander Lukashenko. Belarusul este vizat deja de mai multe seturi de sancţiuni ca urmare a alegerilor prezidenţiale ce s-au desfăsurat în condiţii suspecte şi a deturării unui zbor privat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici