Au impus STARE DE URGENŢĂ peste noapte. Ţara cu 34 de milioane de locuitori care a luat această decizie

Uzbekistan a impus stare de urgenţă peste noapte în unele părţi ale ţării, inclusiv în capitala Taşhkent, pentru a diminua o nouă posibilă creştere a infecţiilor cu noul coronavirus, precizează The Guardian.

7265 afișări
Imaginea articolului Au impus STARE DE URGENŢĂ peste noapte. Ţara cu 34 de milioane de locuitori care a luat această decizie

Au impus STARE DE URGENŢĂ peste noapte. Ţara cu 34 de milioane de locuitori care a luat această decizie

Autorităţile ţării din Asia au ridicat treptat a carantina în ultimele două luni, dar cu toate acestea, după o scădere a cazurilor de COVID-19 între jumătatea lunii aprilie şi mijlocul lunii mai, oficialii au raportat din nou o creştere constantă, anunţă The Guardian.
 
Noile restricţii vor viza locuitorii din zonele „roşii” şi „galbene” considerate cu risc mai mare. Acestora le este interzis să părăsească locuinţele între orele 23:00 şi 7:00, cu excepţia situaţiilor de urgenţă medicale, a declarat astăzi guvernul. Centrele comerciale şi pieţele mari vor fi, de asemenea, închise la sfârşit de săptămână în toată ţara.
 
Uzbekistan şi-a împărţit teritoriul în zone verzi, galbene şi roşii în funcţie de rata noilor cazuri de COVID-19. Oficialii din Taşhkent au anunţat că oraşul aparţine în mare parte zonei „galbene", cu unele cartiere roşii. Ţara cu 34 de milioane de oameni a confirmat 8.298 de cazuri de coronavirus, şi 24 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici