Au început investigaţiile în cazul navei Ever Given, care a rămas blocată pe Canalul Suez

  • Un oficial al Canalului Suez a declarat pentru Reuters că au început investigaţiile în cazul navei Ever Given, care a eşuat în urmă cu o săptămână în Canalul Suez.
  • Osama Rabie susţine că mai multe aspecte, precum condiţiile meteo (rafalele puternice de vânt) dar şi erorile echipajului de la bordul navei sunt principalele motive pentru care nava a rămas blocată.
  • Autorităţile Canalului Suez se ocupă acum de gestionarea cozilor de peste 400 de nave, care s-au strâns la ambele capete ale canalului.
1063 afișări
Imaginea articolului Au început investigaţiile în cazul navei Ever Given, care a rămas blocată pe Canalul Suez

Un oficial al Canalului Suez a declarat pentru Reuters că au început investigaţiile în cazul navei Ever Given, care a eşuat în urmă cu o săptămână, blocând transportul maritim pe unul dintre cele mai circulate canale, care face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană.

Osama Rabie, şeful Autorităţilor Canalului Suez, susţine că mai multe aspecte, precum condiţiile meteo (rafalele puternice de vânt) dar şi erorile echipajului de la bordul navei sunt principalele motive pentru care nava a rămas blocată. Investigaţia va include o analiză tehnică a navei.

Traficul maritim a fost blocat timp de şase zile după ce nava Ever Given, lungă de 400 metri, a rămas blocată pe secţiunea sudică a Canalului Suez, cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa şi Asia. Pierderile estimate ajung până la 15 milioane de dolari pe zi. Asta pentru că 12% din comerţul global de petrol şi aproximativ 8% din cantitatea de gaz lichefiat mondial trec zilnic prin Canalul de Suez.

Proprietarul japonez al navei Ever Given susţine că până acum nu a primit nici o plângere şi nici nu a fost dat în judecată pentru daune din cauza blocajului.

Anchetatorii în acest caz au urcat la bordul navei începând de marţi. Nava se află pe un lac care separă cele două secţiuni ale Canalului Suez.

Autorităţile Canalului Suez se ocupă acum de gestionarea cozilor de peste 400 de nave, care s-au strâns la ambele capete ale canalului. Un reprezentant oficial a declarat că speră să decongestioneze traficul maritim până la finalul săptămânii.

Nava Ever Given a eşuat în Canalul Suez, în urmă cu o săptămână, provocând un blocaj al arterei vitale pentru comerţul internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici