Aurescu, discuţii cu Annalena Baerbock despre aderarea la Schengen

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a discutat luni, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, cu ministrul afacerilor externe al Germaniei Annalena Baerbock. Principalul subiect: aderarea României la Schengen.

223 afișări
Imaginea articolului Aurescu, discuţii cu  Annalena Baerbock despre aderarea la Schengen

Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania, Facebook

Potrivit MAE, ministrul Bogdan Aurescu a mulţumit pentru sprijinul constant al Germaniei pentru aderarea României la Schengen.

El a informat asupra demersurilor în curs ale părţii române, menţionând dialogul pozitiv cu Preşedinţia suedeză a Consiliului, precum şi convorbirile avute cu o serie de omologi europeni pe această temă, inclusiv cu omologul austriac la Davos.

„A fost subliniată deschiderea părţii române spre o cooperare constructivă cu toate părţile implicate, pentru identificarea unor soluţii concrete, care să ducă la realizarea acestui obiectiv. La rândul său, ministrul de externe al Germaniei a apreciat poziţia şi demersurile României şi a reconfirmat sprijinul puternic şi implicarea activă şi concretă a ţării sale în direcţia continuării procesului de extindere al spaţiului Schengen, prin aderarea României la o dată cât mai apropiată”, transmite MAE.

Cei doi miniştri au discutat şi despre pregătirea viitoarei Conferinţe ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, instrumentul creat anul trecut de miniştrii de externe român, german şi francez, eveniment care va avea loc în primăvară la Chişinău, fiind agreat să înceapă lucrul la nivel de experţi în acest scop.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici