Australia, ameninţată de izbucnirea unui incendiu „catastrofal”: Autorităţile au decretat stare de urgenţă/ Bilanţul victimelor - VIDEO

Autorităţile din statele australiene Queensland şi New South Wales au decretat luni stare de urgenţă, întrucât zona de est a ţării este ameninţată de izbucnirea unui incendiu „catastrofal” de vegetaţie, potrivit Reuters.

1913 afișări
Imaginea articolului Australia, ameninţată de izbucnirea unui incendiu „catastrofal”: Autorităţile au decretat stare de urgenţă/ Bilanţul victimelor - VIDEO

Australia, ameninţată de izbucnirea unui incendiu „catastrofal”: Autorităţile au decretat stare de urgenţă/ Bilanţul victimelor - VIDEO

Incendiile din nordul statului New South Wales şi Queensland din weekend au provocat moartea a trei persoane şi au distrus peste 150 de case.

Temperaturile din timpul weekendului au depăşit 34 de grade Celsius, fiind însoţite de vânt puternic şi uscat.

Autorităţile au revizuit previziunile pentru o regiune mai mare din Sydney până marţi la risc de incendiu catastrofal, prima dată când oraşul a fost evaluat la acest nivel de când au fost introduse noi clasificări ale riscului de incendiu în 2009.

„Mâine este vorba despre protejarea vieţii, protejarea proprietăţilor şi să ne asigurâm că toată lumea va fi pe cât posibil protejată", a declarat premierul statului NSW, Gladys Berejiklian, reporterilor din Sydney.

Cu o pupulaţie de peste 5 milioane de locuitori, Sydney este înconjurat de zone întinse de pădure, o mare parte dintre acestea fiind uscate, după ce de-a lungul coastei de est a ţării nu a plouat deloc în ultimele luni.

Autorităţile au avertizat localnicii din zonele considerate cu cel mai mare risc de incendiu că trebuie să se pregătească de evacuare.

„Relocaţi-vă din timp cât lucrurile sunt calme, fără presiunea sau panica incendiilor care se derulează pe uşa din spate ", a declarat comisarul Shane Fitzsimmons, de la Serviciul Rural de Pompieri (RFS) din NSW.

Există 18 incendii care ard în NSW, dintre care două sunt considerate scăpate de sub control de autorităţi.

Fitzsimmons a declarat că 400 de pompieri şi 50 de autospeciale din statul vecin Victoria se îndreaptă către NSW pentru a ajuta autorităţile locale.

Incendiile sunt o ameninţare comună şi mortală în verile calde şi uscate din Australia.

În 2009, cele mai grave incendii înregistrate în Australia au distrus mii de case din Victoria, înregistrându-se 173 de morţi şi 414 răniţi într-o zi denumită de mass-media „Black Saturday”.

Taguri:
australia,
incendiu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici