Australia, Franţa şi China condamnă testul nuclear nord-coreean

China, Australia şi Franţa au condamnat ferm, miercuri, anunţul nord-coreean cu privire la testarea unei bombe cu hidrogen, relatează AP în pagina electronică.

3119 afișări
Imaginea articolului Australia, Franţa şi China condamnă testul nuclear nord-coreean

Australia, Franţa şi China condamnă testul nuclear nord-coreean (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

China, cel mai apropiat aliat al Coreei de Nord, denunţă testul anunţat de Phenian drept o sfidare la adresa comunităţii internaţionale şi îndeamnă regimul stalinist să se abţină de la acţiuni care ar putea amplifica tensiunile în Peninsula Coreea.

Ministrul australian de Externe Julie Bishop apreciază, citată într-un comunicat emis miercuri, că acest gest "confirmă statutul de stat paria al Coreei de Nord şi (faptul că regimul reprezintă) o continuă ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale".

Preşedintele francez Francois Hollande a subliniat, citat într-un comunicat, că "Franţa condamnă această încălcare inacceptabilă a rezoluţiilor Consiliului de securitate al ONU şi îndeamnă la o reacţie fermă din partea comunităţii internaţionale".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici