Australia şi-a anunţat susţinerea pentru Juan Guaido

Administraţia de la Canberra s-a alăturat luni ţărilor care îl susţin pe Juan Guaido, liderul opoziţiei democrate, în funcţia de preşedinte interimar al Venezuelei până la organizarea unor noi alegeri prezidenţiale, relatează Euronews.

281 afișări
Imaginea articolului Australia şi-a anunţat susţinerea pentru Juan Guaido

Australia şi-a anunţat susţinerea pentru Juan Guaido

Preşedintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar.

„Australia îl recunoaşte şi îl susţine pe preşedintele Ansamblului Naţional, Juan Guaido, în funcţia de preşedinte interimar, conform cu Constituţia în vigoare a Venezuelei, până la organizarea unor noi alegeri”, a declarat Marise Payne, ministrul de Externe al Australiei.

„Dorim ca toate părţile implicate să lucreze în mod constructiv pentru rezolvarea situaţiei şi reîntoarcerea la democraţie, prin respectarea legilor şi a drepturilor omului”, a adăugat ministrul australian.

Statele Unite, Canada şi majoritatea statelor din America Latină şi-au manifestat susţinerea pentru Guaido.

Preşedintele Nicolas Maduro a fost susţinut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China şi Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină şi din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici