Australia şi Noua Zeelandă investighează ameninţări cu bombă trimise prin e-mail

Autorităţile din Australia şi Noua Zeelandă investighează mai multe ameninţări cu bombă primite prin e-mail de mai mulţi cetăţeni, au anunţat oficialii serviciului de securitate cibernetică, după ce ameninţări similare au fost făcute în Statele Unite şi în Canada, relatează Reuters.

224 afișări
Imaginea articolului Australia şi Noua Zeelandă investighează ameninţări cu bombă trimise prin e-mail

Australia şi Noua Zeelandă investighează ameninţări cu bombă trimise prin e-mail

„Având în vedere numărul acestor e-mailuri, avem motive să credem că ameninţările sunt false”, au transmis reprezentanţii Centrului de Securitate Cibernetică din Australia.

„Ca măsură de precauţie, poliţiştii tratează aceste e-mailuri drept o ameninţare, până se confirmă contrariul”, au adăugat aceştia..

Autorităţile din Noua Zeelandă au transmis că poliţiştii investighează validitatea ameninţărilor, dar se aşteaptă ca totul să fie doar o farsă.

Conform informaţiilor primite prin e-mail, bombele urmează să fie detonate dacă destinatarii nu efectuează o plată în bitcoin.

Mai multe e-mailuri similare au fost trimise către sute de companii, birouri locale şi şcoli din Statele Unite şi Canada, dar nicio ameninţare nu s-a dovedit a fi reală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici