Australia va fi scutită de taxele suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu

Premierul australian Malcom Turnbull a confirmat sâmbătă că preşedintele american Donald Trump a fost de acord să excludă Australia din planul privind implementarea unor taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, relatează site-ul agenţiei Dpa.

558 afișări
Imaginea articolului Australia va fi scutită de taxele suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu

Australia va fi scutită de taxele suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu

"Şi-a luat angajamentul de a avea o relaţie militară şi comercială corectă şi reciprocă", a declarat Donald Trump pe contul personal de Twitter, făcând referire la premierul Turnbull.

"Lucrăm rapid la un acord de securitate pentru a nu fi nevoiţi să impunem tarife pentru oţel şi aluminiu aliatului nostru, măreaţa naţiune Australia", a adăugat liderul de la Casa Albă.

La scurt timp, Malcom Turnbull a folosit aceeaşi reţea de socializare pentru a îi transmite mulţumirile sale preşedintelui Donald Trump.

"Îţi mulţumim că ai confirmat că noile tarife nu vor fi impuse Australiei - benefic pentru locurile de muncă din Australia şi SUA", a declarat premierul australian.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, impunerea unor tarife mai mari cu 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru importurile de aluminiu. Decizia a fost contestată de mai multe state.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici