Australia vrea să anuleze paşapoartele persoanelor condamnate pentru pedofilie

Australia intenţionează să anuleze paşapoartele persoanelor condamnate la închisoare pentru pedofilie, cu scopul de a-i împiedica să acţioneze din nou în alte state, potrivit unui proiect de lege prezentat marţi, informează site-ul ABC News.

172 afișări
Imaginea articolului Australia vrea să anuleze paşapoartele persoanelor condamnate pentru pedofilie

Australia vrea să anuleze paşapoartele persoanelor condamnate pentru pedofilie (Imagine: Hepta)

Măsura ar reprezenta o premieră mondială şi urmează să fie prezentată în Parlamentul australian în această lună.

"Noile legi le vor interzice pedofililor condamnaţi să părăsească Australia sau să deţină paşapoarte australiene. Doar anul trecut, aproape 800 de pedofili înregistraţi au călătorit în afara Australiei", a declarat ministrul australian de Externe, Julie Bishop.

Ministrul a mai precizat că mulţi dintre pedofili - care adesea se îndreaptă către ţările în curs de dezvoltare din Asia - au încălcat obligaţiile de a notifica poliţia atunci când călătoresc, jumătate dintre aceştia fiind consideraţi cu risc mediu sau ridicat de recidivă.

Interdicţia s-ar aplica pe durata obligaţiilor de raportare ale infractorului înregistrat. Odată ce persoanele condamnate sunt scoase din registru, acestea pot solicita paşapoarte.

Proiectul de lege vine ca urmare a mai multor cazuri în care copiii au fost exploataţi sexual în străinătate de către australieni. În 2016, Robert Ellis a fost condamnat la închisoare pentru că a abuzat 11 fete indoneziene pe insula Bali.

Ministrul australian de Justiţie, Michael Keenan, este de părere că noul pachet de legi este "cea mai puternică represiune din istorie împotriva turismului sexual pentru copii".

"Nicio ţară nu a întreprins astfel de acţiuni decisive şi puternice pentru a împiedica unii cetăţeni să meargă peste hotare, adesea în ţările vulnerabile, pentru a abuza copii. Această decizie ar fi o premieră mondială şi ar viza aproximativ 20.000 de persoane care şi-au ispăşit sentinţele pentru pedofilie, dar se află sub supraveghere. Alte aproape 2.500 de cazuri noi s-ar adăuga în fiecare an", a spus Keenan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici