Austria se retrage dintr-un acord ONU privind migraţia, urmând exemplul Statelor Unite şi Ungariei

Austria se va retrage dintr-un acord ONU privind migraţia, urmând exemplul Statelor Unite şi Ungariei, decizia Vienei fiind motivată de temeri în legătură cu suveranitatea ţării, informează agenţia de ştiri APA, care îi citează pe cancelarul Sebastian Kurz şi vicecancelarul Heinz-Christian Strache.

1798 afișări
Imaginea articolului Austria se retrage dintr-un acord ONU privind migraţia, urmând exemplul Statelor Unite şi Ungariei

Austria se retrage dintr-un acord ONU privind migraţia, urmând exemplul Statelor Unite şi Ungariei

Acordul, care stabileşte drepturile refugiaţilor şi imigranţilor, ar urma să fie adoptat la conferinţa ONU de la Marrakech (Maroc) din 10-11 decembrie.

Viena consideră că acordul ONU privind migraţia nu este potrivit pentru abordarea problemelor legate de migraţie, susţinând că ar conduce la o limitare a suveranităţii austriece şi libertăţii de acţiona în privinţa migraţiei.

Decizia Austriei privind acest acord urmează să fie luată oficial la şedinţa de miercuri a Guvernului de la Viena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici