Austria sugerează Germaniei să introducă vize de tranzit în cazul refugiaţilor - presă

Cancelarul austriac Werner Faymann a propus Germaniei să introducă vize de tranzit în cazul refugiaţilor pentru a face faţă valului de imigranţi din Europa, într-un interviu acordat ziarului Kurier, publicat în ediţia de sâmbătă, relatează Reuters.

1116 afișări
Imaginea articolului Austria sugerează Germaniei să introducă vize de tranzit în cazul refugiaţilor - presă

Austria sugerează Germaniei să introducă vize de tranzit în cazul refugiaţilor - presă (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

Faymann a sugerat ca, în cazul în care "Germania este pregătită să primească refugiaţi într-un număr mare, să emită vize de tranzit pentru refugiaţi aflaţi la frontiera externă a Uniunii Europene sau în afara teritoriului UE".

"Este singura posibilitate de a preveni intrările necontrolate", a adăugat cancelarul austriac în interviul acordat ziarului Kurier.

Austria a fost criticată de nenumărate ori pentru politicile sale dure privind gestionarea valului de imigranţi din ţară, printre care impunerea de cote zilnice de imigranţi - 3.200 de sosiri per zi -, dar şi limitarea de solicitări de azil la 37.500 pe an.

Austria este o ţară de tranzit pentru imigranţi, fiind ultima oprire din traseul acestora înainte de a ajunge în Germania, ţara cea mai afectată de criza migraţiei, în care s-au înregistrat peste un milion de solicitări de azil anul trecut.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici