Autocar cu turişti, atacat de bărbaţi înarmaţi, în Egipt, în apropiere de piramidele din Giza

Doi bărbaţi înarmaţi au atacat un autocar cu turişti şi intrarea principală a unui hotel din Cairo, capitala Egiptului, în apropiere de piramidele din Giza, fără a fi înregistrate victime, informează Sky News.

844 afișări
Imaginea articolului Autocar cu turişti, atacat de bărbaţi înarmaţi, în Egipt, în apropiere de piramidele din Giza

Autocar cu turişti, atacat de bărbaţi înarmaţi, în Egipt, în apropiere de piramidele din Giza (Imagine: Publimedia)

Autorităţile egiptene caută doi bărbaţi înarmaţi care au deschis focul asupra unui autocar cu turişti din apropierea piramidelor din Giza.

Potrivit unor surse ale securităţii din Cairo, nu au fost înregistrate decese printre turişti, grup în care se aflau şi doi ceţăteni israelieni.

Faţada hotelului Three Pyramids a fost avariată în atacul lansat de bărbaţii înarmaţi, a precizat un oficial egiptean.

Guvernul egiptean se confruntă cu atacuri din partea grupurilor insurgente din nordul ţării, peninsula Sinai, intensificate după ce armata egipteană l-a demis în 2013 pe Mohamed Morsi din funcţia de preşedinte al ţării. Unele grupări extremiste s-au afiliat reţelei teroriste Stat Islamic, care a revendicat doborârea unei aeronave ruse în peninsula Sinai anul trecut, atac soldat cu moartea celor 224 de pasageri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici