Autonomia Sahrawi, motiv de dispută. Un miting cu mii de persoane a avut loc la Madrid

  • Mii de persoane au protestat la Madrid pentru autonomia poporului Sahrawi.
  • Marocul a anexat această zonă în 1970.
  • Spania cere ca soluţia să fie negociată în cadrul ONU.
1991 afișări
Imaginea articolului Autonomia Sahrawi, motiv de dispută. Un miting cu mii de persoane a avut loc la Madrid

Imagine din Sahrawi

Mii de persoane au protestat la Madrid pentru a cere Spaniei şi Marocului să recunoască statul autoproclamat Sahrawi din Sahara occidentală. Marocul a anexat zona în anii 1970, după încheierea administraţiei coloniale spaniole.

”Suntem Sahrawi şi vrem libertate pentru ţara noastră. Vrem să luptăm pentru că cine nu are pământ, nu are nimic”, a spus Minechu Embarek, protestatar.

Spania, ca majoritatea celorlalte ţări, a cerut problema Saharei occidentale să discutată la nivelul ONU.

”Poporul spaniol ne sprijină 100%, a oferit întotdeauna un sprijin cald şi frumos poporului sahrawi de zeci de ani. Sperăm ca acest lucru să devină în curând o realitate pentru libertatea poporului sahrawi”, a precizat Abdel Halil Barak, protestatar,

Republica Arabă Democratică Sahariană este un stat parţial recunoscut care pretinde suveranitatea asupra întregului teritoriu al Saharei Occidentale, fostă colonie spaniolă. RADS a fost proclamată de către Frontul Polisario pe 27 februarie 1976, în Bir Lehlu, Sahara Occidentală.

Guvernul RADS controlează aproximativ 20-25% din teritoriul pe care îl pretinde. Acesta numeşte teritoriile aflate sub controlul său Teritoriile eliberate sau Zona Libera.

Marocul controlează şi administrează restul teritoriului în litigiu şi numeşte aceste meleaguri Provinciile de Sud. Guvernul RADS consideră că pe teritoriul marocan este teritoriu ocupat, în timp ce Maroc consideră că RADS are teritoriul mic.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici