Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China elaborează noi reguli pentru protejarea minorilor

Companiile implicate în jocurile online, dar şi în transmisiunile live, audio şi video din China ar trebui să instituie un „mod pentru tineri” pentru a proteja minorii, conform noilor proiecte de reglementare emise luni de Administraţia Cyberspace din China, notează Reuters.

220 afișări
Imaginea articolului Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China elaborează noi reguli pentru protejarea minorilor

Platformele majore ar trebui să efectueze în mod regulat evaluări privind protecţia cibernetică pentru minori, pentru a le oferi un mediu online „curat”, a spus CAC, adăugând că platformele ar trebui, de asemenea, să limiteze cheltuielile zilnice pentru utilizatorii minori.

Principalele platforme de streaming video din China, Tencent Video  şi iQIYI, precum şi platforma video deţinută de ByteDance, Douyin, au lansat deja un „mod pentru tineri” dedicat minorilor.

Autorităţile chineze au început să se îngrijoreze de mai mult timp cu privire la dependenţa de jocuri şi de internet în rândul tinerilor cetăţeni.

Anul trecut, China a introdus noi reguli care limitează timpul pe care tinerii sub 18 ani îl pot petrece cu jocuri video la trei ore pe săptămână, o mişcare despre care a spus că este necesară pentru a combate dependenţa de jocuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici