Autoritatea Palestiniană nu va mai accepta niciun fel de negocieri mediate de Statele Unite/ Mahmud Abbas: Ambasada, "o nouă colonie"

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, a reiterat luni că nu va mai accepta niciun fel de negocieri mediate de Statele Unite, afirmând că ambasada americană din Ierusalim reprezintă "o nouă colonie".

3445 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Palestiniană nu va mai accepta niciun fel de negocieri mediate de Statele Unite/ Mahmud Abbas: Ambasada, "o nouă colonie"

AUTORITATEA PALESTINIANĂ REITEREAZĂ CĂ NU VA MAI NEGOCIA CU SUA/ ABBAS:AMBASADA, "O NOUĂ COLONIE"

Ambasada SUA din Ierusalim constituie "o nouă colonie" israeliană, a declarat Mahmud Abbas, declarând trei zile de doliu după moartea a zeci de protestatari palestinieni, informează site-ul Ynetnews.com.

"Palestinienii nu vor mai intra în negocieri coordonate în nicio formă ori mod de Statele Unite", a afirmat Mahmud Abbas. Autoritatea Palestiniană anunţase încă din decembrie 2017, când preşedintele american, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, că Statele Unite au pierdut statulul de neutralitate în procesul de pace israelo-palestinian.

Liderul palestinian a convocat o reuniune de urgenţă în Ramallah pe tema reacţiilor faţă de mutarea ambasadei americane în Ierusalim. "Este vorba de o nouă ocupaţie, de un asalt asupra suveranităţii palestiniene, de un atac asupra drepturilor noastre stabilite", a acuzat Mahmud Abbas, citat de postul Al-Jazeera.

"Cerem comunităţii internaţionale, în special ţărilor arabe şi musulmane, să acţioneze urgent împotriva masacrelor comise împotriva poporuluo nostru paşnic", a spus Abbas.

Liderul Autorităţii Palestiniene a anunţat trei zile de doliu şi de grevă generală în Cisiordania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici