Autorităţile americane, îndemnate de un oficial ONU să înăsprească "regimul armelor de foc"

Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a recomandat autorităţilor americane să adopte "măsuri prin care să înăsprească regimul armelor de foc," pentru a proteja populaţia, relatează Reuters.

399 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane, îndemnate de un oficial ONU să înăsprească "regimul armelor de foc"

Autorităţile americane, îndemnate de un oficial ONU să înăsprească "regimul armelor de foc" (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Este greu de găsit o justificare raţională care să explice uşurinţa cu care oamenii pot cumpăra arme, inclusiv puşti de asalt, în pofida unui trecut criminal, consum de droguri, violenţă domestică şi boli psihice ori legături directe cu extremiştii - atât locali, cât şi străini," se afirmă într-un comunicat al oficialului ONU, publicat după masacrul de la un club gay din Florida.

Citând un raport ONU cu privire la armele de foc, Zeid a indicat spre exemple de ţări unde controlul armelor a condus la "o reducere dramatică a numărului de crime violente," informează Associated Press.

Oficialul a criticat şi "iresponsabila propaganda pro-arme" din Statele Unite, care pretinde că armele de foc creează o societate mai sigură, "deşi toate dovezile indică contrariul."

Acesta a mai cerut liderilor americani să-şi "respecte obligaţiile de a-şi proteja cetăţenii."

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici