Autorităţile americane solicită BP informaţii privind o nouă scurgere depistată în Golful Mexic

Guvernul american a cerut companiei British Petroleum informaţii privind o scurgere detectată în apropierea puţului de petrol care a provocat poluarea din Golful Mexic.

22 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane solicită BP informaţii privind o nouă scurgere depistată în Golful Mexic

Autorităţile americane solicită BP informaţii privind o nouă scurgere depistată în Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă ordon să-mi oferiţi o procedură scrisă pentru deschiderea vanelor cât mai rapid posibil, fără a avaria puţul, în cazul în care scurgerea de hidrocarburi din apropierea puţului va fi confirmată", se arată într-un mesaj transmis duminică seară de către amiralul Thad Allen, coordonator al operaţiunilor de eliminare a urmărilor poluării, către directorul BP, Bob Dudley.

"Ţinând cont de actualele date rezultate din urmărirea testului, inclusiv de o scurgere detectată la distanţă de puţ, precum şi de anomaliile depistate la capul puţului, supravegherea fundului mării este de cea mai mare importanţă în perioada de test", afirmă Allen.

El a adăugat că British Petroleum trebuie să îşi coordoneze în continuare operaţiunile cu autorităţile şi să semnaleze scurgerile în interval de patru ore de la depistarea acestora.

BP efectuează începând de joi o serie de teste în Golful Mexic, reuşind să oprească, pentru prima dată în ultimele aproape trei luni, scurgerile de petrol provocate de scufundarea platformei Deepwater Horizon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici